Welcome Guest

Min konto | Log ind |  Indkøbskurv :

0 vare(r)


Om os

Erfaring:

Vi er en blanding af meget erfarne - og lidt mindre erfarne - branche folk. Morten har f.eks. 20 års erfaring med køb og salg af brænde, træpiller og briketter. Han startede med at opkøbe brænde fra Polen i starten af 90’erne – kun 20 år gammel og uden at kunne polsk. Ret modigt syntes vi. Det giver erfaring og viden om produkterne.

Som udgangspunkt har vi alle personlige erfaringer med egne træpillefyr eller brændeovne.

Vi bruger en stor del af vore ressourcer på at opkøbe fra en hel række lande som Sverige, Polen, Litauen, Letland, Ukraine, Rusland, Rumænien osv. Det er et stort arbejde både fordi det ofte er små familiedrevne firmaer med svingende produktionsevne og fordi det kræver meget logistisSol anlægk set. Vi er heldigvis også storaftagere hos møbelfabrikker i IKEA og de store mærkevarer fra Tyskland, Polen og Litauen.

Grøn energi:

I 2010 valgte vi at starte en virksomhed op syd for grænsen. Tyskland har man helt bevidst valgt en ultra-lav moms på kun 7 % på energiprodukter. Der er her stor fokus på vedvarende og CO2 neutral energi.

Først tog vi lokaler i Harrislee lige op ad de andre store grænsehandelsbutikker, men vi manglede plads og fandt det ideelle grønne sted kun ca. 30 km fra den danske grænse.

Vi holder til i en nedlagt 408 hektar Nato lufthavn. (Vi er der dog ikke dagligt). I 2009 gik man i gang med at omdanne området til Energie- und Technologie Park – et grønt erhvervsområde med fokus på vedvarende og grøn energi. På området drives et stort biogasanlæg, der leverer strøm til bygningerne. Der forskes i vindkraft anlæg og netop nu er man ved at opsætte solar anlæg på 129 hektar, der skal kunne levere 83,5 Megawatt. Her er grøn på taget og grønne omgivelser. Det syntes vi passer godt sammen med vores miljørigtige produkter. Se mere på (tysk) http://www.gpc.sh/

Vores produkter:

Vores hovedprodukt er træpiller. Vi er hovedforhandler af træpiller og briketter fra IKEA. IKEA har jo store fabrikker, hvor de opkøber 4 gange så meget træ, som der produceres i Danmark. De køber kvalitets træ og restproduktet laver de til træpiller og briketter. TræbrikGlobalbraende.dk's lager syd for grænsenetter og træpiller fremstilles af savsmuld og savspåner, der presses sammen under stort tryk. Træ til møbelproduktion skal være afbarket og tørt. Lakering og behandling af træet sker først senere i produktionsprocessen, så savsmuldet er helt rent og helt tørt - absolut perfekt til brændsel. Når man starter med et rent råmateriale sikrer også et glat og ensartet produkt, hvilket naturligvis er specielt vigtigt ved træpiller, som skal kunne glide let i fremføringssnegle og rør uden at sætte sig fast. IKEA samarbejder derfor med WWF Verdensnaturfonden om at modarbejde ulovlig træfældning og i stedet fremme bæredygtig skovdrift, således at naturen ikke tager skade, men derimod får det bedre.  Se mere på:

IKEA

eller på (engelsk):

IKEA

Vi sælger skam også brænde osv. Vi sørger for at købe god kvalitet hjem i store partier og helst over sommeren, mens prisen er lavere. Vi er desværre ikke til stede mens de fælder træet, så vi kan ikke vide om lufttørret træ har tørret i 20 uger eller 3 år. Som udgangspunkt skal bøg, ask og eg tørre minimum 1½ år før det er klar. Vi anbefaler at anvende ovntørret træ, hvis det skal afbrændes nu.

Tak fordi du kiggede ind i vores webshop. Vi håber du har tillid til at handle syd for grænsen på trods af nogle meget kritisable konkurrenter. Vi ser frem til at handle med dig!

Miljøvenligpakning